Vain puoli tuntia netissä

Ohenojat suosittelevat Kotigalleriaa

Ohenojien asunto Ritaharjussa ehti olla myynnissä vain puoli tuntia, kun sille oli jo ostaja. Jos tehokasta välitystä tarvitaan jatkossakin, välittäjän osoite on jo tiedossa.

Valtteri Ohenoja kieppuu isänsä Simo Ohenojan sylissä ja näyttää ikää kysyttäessä kolmea sormea.
”Kolme kertaa meillä on myös vaihtunut asunto sen jälkeen, kun Valtteri syntyi. Huoneita on tullut aina yksi lisää”, perheen äiti Heidi Ohenoja nauraa.

Ohenojien entisiä ja nykyisiä asuntoja yhdistää se, että ne sijaitsevat Oulussa Ritaharjussa ja ne on myynyt eteenpäin oululainen kiinteistönvälittäjä Kotigalleria LKV.

Hintojen oltava realistisia

Vuonna 2010, kun Ohenojat myivät ensimmäisen asuntonsa Ritaharjusta, Simo etsi välittäjävaihtoehtoja internetistä.
”Yhtä välittäjää käytimme asunnossa ennen Kotigalleriaa. Hinta-arvio oli epärealistisen pieni ja välityspalkkio kolminkertainen”, Simo kertoo.
Mies on tyytyväinen Kotigallerian asunnosta tekemään realistiseen hinta-arvioon.
”Myös Kotigallerian välityspalkkiot ovat realistiset, hän jatkaa.
”Ja ennen kaikkea tärkeää on, että Kotigallerian palkkio on kiinteä”, Heidi täydentää miehensä ajatuksen loppuun.

Huippunopeasti pyydetyllä hinnalla

Kun yhteistyö Kotigallerian kanssa aloitettiin, asiat lähtivät rullaamaan huippuvauhtia. Asunto ehti olla vain puoli tuntia internetissä myytävänä, kun sille oli sovittu ensimmäinen esittely seuraavalle päivälle. Tuossa esittelyssä asunto myös myytiin. Samaan aikaan kyselyitä oli tullut lukuisia muitakin. Koska hinta-arvio oli kohdillaan, ostaja tinki hinnasta vain hyvän mielen verran, 1 500 euroa.

Asunnon myynnistä ajan tasalla

Kesällä 2012 Ohenojat panivat asuntonsa jälleen myyntiin. Perheen toinen lapsi oli tulossa, ja lisätilaa kaivattiin. Tällä kertaa Ohenojat kääntyivät välitysasioissa suoraan Kotigallerian puoleen. Edullisen kiinteän välityshinnan ja tehokkaan otteen lisäksi Ohenojille oli tärkeää, että Kotigalleria piti heitä säännöllisesti ajan tasalla asunnon myyntiin liittyvistä asioista.
”Esimerkiksi aina näytön jälkeen meille soitettiin ja kerrottiin, miten meni”, Simo korostaa.
Jännitystä lisäsi se, että lapsen laskettu aika lähestyi. Heidi arvostaakin tapaa, jolla asiat aikataulutettiin.
”Pankkiasiatkin KotiGalleria järjesti niin, että pääsimme hoitamaan ne ennen synnytystä.”
Veera syntyi vain pari päivää muuton jälkeen. Nyt tyttö kellottelee tyytyväisenä lattialla ja seuraa tarkasti isoveljensä touhuja. Perhe on tykästynyt Ritaharjuun. Jos muutto on edessä, uutta kotia katsotaan samalta seudulta.
”Kiinteistönvälittäjä on jo kuitenkin valmiiksi tiedossa”, Simo ja Heidi sanovat yhteen ääneen.