Oululaisen asuntokaupan konkari panostaa sähköisiin palveluihin ja vaihtaa kiinteän toimiston yhteistyöhön De Gamlas Hemin kanssa

Kotigallerian Esa Heikkilä on oululainen pitkän linjan yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä, joka on kehittänyt toimintaa ja tehnyt tulosta omalla tavallaan.

”Heti yritystoiminnan alussa panostimme myyntikohteiden yksityisnäyttöihin. Välityspalkkiot olemme hinnoitelleet kiinteästi päivästä yksi. Siirsimme myös mainontamme verkkoon ennen muita. Ei tule onnistumaan, sanottiin.”

Asiakkaiden palaute ja rivakasti käynyt asuntokauppa todisti epäilykset vääriksi: ostajat ja myyjät arvostivat yksityisnäyttöjen henkilökohtaista palvelua, ja sähköisen markkinoinnin kasvu puhuu puolestaan.

Nyt alan ja alueen edelläkävijä haluaa tuoda uutta tyyliä kaupantekoon. Kotigallerian kiinteät toimitilat ovat vaihtuneet yhteistyöhön oululaisen hotelli-ravintola De Gamlas Hemin kanssa.

Kun digitaalisuus on lyönyt läpi asuntokaupassa ja kaupanteko hoituu helposti myös etänä, ei kiinteälle toimistotilalle yksinkertaisesti ollut enää Heikkilän mukaan tarvetta.

”Kotigalleria on nyt täysin liikkuva toimisto, ja satsaamme täysillä sähköisiin palveluihin. Lopulta kysymys ei ole sen kummemmasta, kuin että luovumme turhasta tilasta, joka on 90 prosenttia ajasta tyhjillään. Me toimimme siellä, missä se asiakkaalle parhaiten sopii.”

Niinpä Kotigallerian välittäjät voivat tavata ostajat ja myyjät esimerkiksi De Gamlas Hemin tunnelmallisissa puitteissa.

”Asunnon kaupantekotilaisuus on monelle asiakkaalle iso ja harvinainen hetki, jota on hyvä kunnioittaa mukavalla kahvihetkellä ja hoitaa siten asunnonmyynti tyylikkäästi alusta loppuun”, Heikkilä sanoo.

Kotigallerian ja De Gamlas Hemin synergiaa Heikkilä kuvaa kahden oululaiseen laatuun uskovan pienyrityksen yhteistyöksi.

”Minun sydämeni sykkii etenkin pienille yrityksille ja niiden menestykselle. On hyvä muistaa, että pienet yritykset työllistävät suuren joukon suomalaisia.”

Oulussa asuntokauppa käy vilkkaana
Asunto- ja kiinteistönvälityksessä vuodesta 1994 toiminut Heikkilä on nähnyt ja kokenut alan monet suhdanteet. Hänen mukaansa poikkeustilanteesta huolimatta asuntokauppa käy nyt Oulussa normaalin vilkkaasti. Korona aiheutti keväällä vajaan kuukauden hiljaisen jakson, mutta sen jälkeen kysyntää on ollut jopa enemmän kuin tarjontaa.

”Asunnonmyyjät ovat olleet hieman odottavalla kannalla, mutta on vain ajan kysymys, että he lähtevät kunnolla liikkeelle. Patoutuma purkautuu pian ihan varmasti, ja markkina-alueenahan Oulu on äärimmäisen hyvä.”

Korona on vauhdittanut digitaalista asuntokauppaa. Etenkin osakehuoneistojen kauppoja on hoidettu paljon sähköisillä allekirjoituksilla. Nuoret ostajat ja myyjät ovat ottaneet digitaalisen kaupankäynnin omakseen, ja myös senioriasiakkaat ovat pitäneet hyvänä, että allekirjoitukset onnistuvat etänä pankkitunnuksilla.

Myyntiajat ovat Oulussa kiinnostavilla kohteilla lyhyitä, ja esimerkiksi uudehkot alle 130-neliöiset omakotitalot myydään muutamassa päivässä, sanoo Esa Heikkilä.

”Myös hyvin hoidettujen taloyhtiöiden asunnot etenkin keskustan läheisyydessä ovat erittäin kysyttyjä, samoin alle 10 vuotta vanhat paritalot ja rivitaloasunnot. Nyt ostajat hakevat valmiita kohteita ilman remonttihuolia.”